książka
Wydawnictwo RM |
Oprawa miękka |
Opis produktu:
Po czym można rozpoznać, czy skorupiak na talerzu to homar czy langusta? W jaki sposób należy jeść chleb serwowany przed posiłkiem? Do czego służą poszczególne sztućce? Co zrobić z serwetką, kiedy wstajemy od stołu? Możemy być pewni, że nikt nie wyprosi nas z eleganckiej reastauracji, gdy pomylimy sztućce w trakcie wielodaniowej kolacji. Jednak savoir-vivre przy stole daje poczucie pewności siebie i powoduje, że bezstresowo delektujemy się specjalnościami kuchni. Dzięki tej książce poznasz podstawowe zasady zachowywania się przy stole, których stosowanie obowiązuje zarówno na przyjęciach służbowych, jak i prywatnych. Dowiesz się z niej, jak zdjąć skórę z ryby lub wyciągnąć krewetkę z pancerza; kto reguluje rachunek i kiedy można sięgnąć po sztućce ułożone na górze nakrycia.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | RM |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 20.02.2013 |