Dieta w chorobie nowotworowej
Wszystko co trzeba wiedzieć o żywieniu w trakcie leczenia onkologicznegoksiążka
Wydawnictwo Buchmann |
Oprawa miękka |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Kolejne wydanie popularnej książki w nowej, odświeżonej szacie graficznej.Smaczne dania, ładnie podane posiłki, proste składniki - tego potrzebuje pacjent zmagający się z jedną z najbardziej przewrotnych i indywidualnych chorób, jaką jest nowotwór. I taka dieta jest możliwa. Autorka jest specjalistką onkologii klinicznej, zajmującą się m.in. zagadnieniami związanymi z żywieniem. Proponuje łatwe w przygotowaniu, cieszące oko dania, które uwzględniają wiele dolegliwości, jakie na co dzień trapią chorego. Chodzi o to, by dostarczać organizmowi wiele potrzebnych składników, przełamać niechęć, apatię i ból. Książka w rzeczowy, usystematyzowany sposób daje ogólne wskazania co do tego, czym się kierować, dobierając produkty do posiłków.
Nie ma jednego złotego środka działającego uzdrawiająco, ale zbilansowana, dopasowana do potrzeb dieta wspiera leczenie i bardzo pomaga znosić dolegliwości wywołane chorobą.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Buchmann |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 02.10.2018 |