Jak wiadomo wapń pełni ważną rolę w naszym organizmie. Jest składnikiem kości, a kości budują nasz szkielet. Układ szkieletowy to swoiste rusztowanie dla wszystkich naszych narządów, a szpik kostny produkuje czerwone krwinki - erytrocyty, które zawierają hemoglobinę - barwnik transportujący tlen do naszych komórek. Tak więc układ kostny jest bardzo ważny w organizmie. Jak już wcześniej pisałem jest on zbudowany z wapnia zatem ważne jest aby dostarczać organizmowi tyle wapnia,ile potrzebuje. Zwłaszcza że co 6 lat organizm przebudowuje kości i niejako "wymienia" cały wapń na "nowy". Zatem jak się odżywiać aby organizmowi nie zabrakło wapnia? Książka Wandy Jackowskiej zawiera odpowiedź na te pytanie. W podręczniku znajdziemy ponad setkę przepisów na zdrowe, bogate w wapń a także smaczne potrawy. Wraz ze zdjęciami pozwalającymi wizualnie ocenić potrawę. Polecam zatem gorąco.