Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Przyjaciółka   Książka 37,28 zł
Paderborn Langer Tom 2   Książka 32,93 zł
Tajemnica domu Uklejów   Książka 37,49 zł

Dieta, która wzmacnia kości

książka

Wydawnictwo Klub Dla Ciebie
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Moc kości to jeden z najważniejszych elementów sprawnego funkcjonowania organizmu. Przez całe nasze życie muszą się zmieniać i nieustannie przebudowywać swoją strukturę, aby dostosowywać się do spełniania nowych ról. Co 5-6 lat następuje całkowita wymiana wapnia. Dlatego tak istotne jest, czy prawidłowo odżywiamy nasze kości. Trzeba pamiętać, że mleko i produkty mleczne to główne źródła wapnia, a szpinak i szczaw - bogate w szczawiany - utrudniają jego wchłanianie. Konieczne też jest dostarczanie organizmowi witaminy D w pożywieniu. W książce znajduje się 168 przepisów na pyszne potrawy ułatwiające właściwą pracę naszemu organizmowi.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie
Oprawa: twarda
Wprowadzono: 28.08.2006

RECENZJE - książki - Dieta, która wzmacnia kości

4/5 ( 3 oceny )
  • 5
    2
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0

dominek

ilość recenzji:27

brak oceny 22-03-2009 23:50

Jak wiadomo wapń pełni ważną rolę w naszym organizmie. Jest składnikiem kości, a kości budują nasz szkielet. Układ szkieletowy to swoiste rusztowanie dla wszystkich naszych narządów, a szpik kostny produkuje czerwone krwinki - erytrocyty, które zawierają hemoglobinę - barwnik transportujący tlen do naszych komórek. Tak więc układ kostny jest bardzo ważny w organizmie. Jak już wcześniej pisałem jest on zbudowany z wapnia zatem ważne jest aby dostarczać organizmowi tyle wapnia,ile potrzebuje. Zwłaszcza że co 6 lat organizm przebudowuje kości i niejako "wymienia" cały wapń na "nowy". Zatem jak się odżywiać aby organizmowi nie zabrakło wapnia? Książka Wandy Jackowskiej zawiera odpowiedź na te pytanie. W podręczniku znajdziemy ponad setkę przepisów na zdrowe, bogate w wapń a także smaczne potrawy. Wraz ze zdjęciami pozwalającymi wizualnie ocenić potrawę. Polecam zatem gorąco.