książka
Wydawnictwo Borus |
Oprawa twarda w obwolucie |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Destylaty alkoholowe. Wytwarzanie, teoria i praktyka... to książka Josefa Pischla uznanego w Austrii fachowca w tej dziedzinie. Na niemieckojęzycznym rynku wydawniczym jest obowiązkową lekturą dla wszystkich, którzy interesują się tą tematyką, o czym świadczy fakt sprzedaży ponad 180 tys. egzemplarzy.Najobszerniejsza i najbardziej udana książka na temat wyrobu napojów spirytusowych z owoców w drodze destylacji.
- Dokładny opis surowców.
- Znaczenie i właściwości drożdży czystych kultur.
- Fermentatory i dbałość o ich stan.
- Sporządzanie nastawu i zacieru.
- Fermentacja alkoholowa.
- Destylacja nastawu i zacieru.
- Oznaczanie poziomu alkoholu.
- Ustalanie mocy trunku.
- Klarowanie, filtry i filtracja.
- Destylaty specjalne.
- Przechowywanie.
- Destylatory proste i kolumnowe.
- Omówienie procesów odpędu alkoholu w aparatach z kolumną i bez kolumny.
- Sytuacja prawna.
- Polskie fachowe słownictwo.
- Polskie odpowiedniki i zamienniki.
- Akcesoria.
Aneks autorstwa Petera Jägera dotyczy zacierania, fermentacji i odpędu destylatów zbożowych. Bogato ilustrowane.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Borus |
Oprawa: | twarda w obwolucie |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 12.10.2010 |