książka
Wydawnictwo Publicat SA |
Oprawa miękka |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Produkcja cydru ma tysiącletnią tradycję, a w ostatnich latach przeżywa prawdziwy renesans. Stephen Wood wraz z ekipą Farnum Hill Ciders podpowiadają w tej książce, jak robić go domowym sposobem. Przekonasz się, że to całkiem proste. Wystarczy zaledwie kilka składników i parę sprzętów. Cała tajemnica tkwi bowiem w jabłkach.W tej książce znajdziesz:
- szczegółowe instrukcje, krok po kroku, jak przygotować pierwszą partię domowego cydru
- rady, jak profesjonalnie smakować cydr
- wskazówki, jak zapobiegać wadom cydru i w jaki sposób je korygować
- zaawansowane techniki produkcji w domu cydru musującego, cydru metodą szampańską, cidre w stylu francuskim i cydru lodowego
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Publicat SA |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 14.04.2016 |