CELIAKIA. PORADY LEKARZY I DIETETYKÓW

podręcznik

  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Celiakia jest problemem zdrowotnym, może ona przyjmować postacie od łagodnych do bardzo ciężkich, a jej powikłania mogą stanowić nawet zagrożenie dla życia. Jedynym sposobem na uniknięcie objawów chorobowych jest dieta bezglutenowa.
W naszym poradniku Czytelnik znajdzie rady, jakie produkty spożywcze nie zawierają glutenu, jak komponować dietę bezglutenową, aby zapewnić organizmowi niezbędne składniki odżywcze, a także jakie leki oraz preparaty witaminowe i mineralne można bezpiecznie zażywać.
Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie; mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Oprawa: miękka
Okładka: miękka

RECENZJE - Podręcznik - CELIAKIA. PORADY LEKARZY I DIETETYKÓW

4.3/5 ( 4 oceny )
  • 5
    3
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0