CARVING Dekorowanie potraw oraz stołu owocami i warzywami krok po kroku (twarda)

książka

Wydawnictwo Ad Oculos
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem, że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię kulinarną, co w kuchni ma ogromne znaczenie. Wazon z cukini, róża z buraka, świecznik z melona, kwiat z arbuza to tylko niektóre z pięknych rzeźb, które można zrobić z pomocą książki. Książka jest pierwszą tego typu pozycją na rynku polskim.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Ad Oculos
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 19.10.2011

RECENZJE - książki - CARVING Dekorowanie potraw oraz stołu owocami i warzywami krok po kroku

4.6/5 ( 8 ocen )
  • 5
    6
  • 4
    1
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0