CARVING Dekorowanie potraw oraz stołu owocami i warzywami krok po kroku (twarda)
książka
Wydawnictwo Ad Oculos |
Oprawa twarda |
Opis produktu:
Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem, że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię kulinarną, co w kuchni ma ogromne znaczenie. Wazon z cukini, róża z buraka, świecznik z melona, kwiat z arbuza to tylko niektóre z pięknych rzeźb, które można zrobić z pomocą książki. Książka jest pierwszą tego typu pozycją na rynku polskim.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Ad Oculos |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 19.10.2011 |