SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Bez jaj

Roślinna cukiernia

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Publicat SA
Oprawa miękka
Ilość stron 192
  • Wysyłamy w 2 - 3 dni + czas dostawy

Opis produktu:

#bezjajtej - Książka nie tylko dla wegan!

"Czy można połączyć pyszne słodkości, punkowe zacięcie i etyczny styl życia? Okazuje się, że jak najbardziej, a Agata i jej ekipa są w tym mistrzami. Warto w to wejść!"
(Orestes "Everyday Hero" Kowalski - youtuber, miłośnik tatuaży i kotów, obrońca praw zwierząt)

"Bez jaj - prościej nie można. Nie ma już wymówki, że nie da się upiec wegańskich drożdżówek. Agata przygotowała mnóstwo prostych przepisów na ciasta i ciasteczka bez składników pochodzenia zwierzęcego. Książka szczególnie spodoba się młodym łasuchom, nawet tym, którzy rzadko zaglądają do kuchni. Mnie zachwyca też świetna szata graficzna. Biegnijcie więc do sklepu po mleko sojowe!" (Ewa Wagner - redaktor naczelna magazynu "Kuchnia")

"To, że weganie rezygnują z produktów pochodzenia zwierzęcego, nie oznacza, że muszą się pożegnać z ulubionymi słodyczami! Agata dzieli się pomysłami na fantastyczne ciasta i ciasteczka. Wiele prze-pisów jest tak prostych, że szybko będziemy mogli usiąść z talerzem wegańskich słodkości i wziąć na kolana naszego kota, któremu nie poświęcamy czasu, gdy zamieniamy kuchnię w domową cukiernię. Czego chcieć więcej?"
(Joanna Wlazło - redaktor magazynu "Vege", Fundacja Viva!)

"Agata przenosi stolicę weganizmu z Berlina do naszych domów. Nie musisz nigdzie jechać - przepisy i zdjęcia z tej książki sprawią, że poczujesz się jak w kawiarni na Kreuzbergu".
(Weronika Potepa - dyrektor kreatywna magazynu "V mag", od 5 lat mieszka w Berlinie)

#prosteprzepisy
#weganizmtonieluksus
#veganfortheanimalsnotforhealth
#słodkiebezkompromisów
#itaktozjem
#acomitam

Roślinne pieczenie wcale nie jest trudne ani luksusowe czy elitarne. Chcę Cię namówić nie tylko do pieczenia według moich przepisów, zawartych w tej książce, ale również do tworzenia własnych kombinacji smakowych oraz wymyślania nowych dekoracji do tortów czy kremów do babeczek. Traktuj tę książkę jak notatnik. Zapisuj na marginesach swoje uwagi. Nie bój się jej ubrudzić. Niech leży w kuchni na stole i żyje własnym życiem. Byłoby mi smutno, gdyby stała się zakurzoną ozdobą na regale w salonie.
Przeczytaj ją, zaznacz przepisy, które chcesz wypróbować, i zabierz się do pracy. Cukiernictwo jest trochę magią, ale gwarantuję Ci, że szybko opanujesz jej tajniki i zaskoczysz nie tylko siebie, ale i swoich bliskich. Przekaż dalej to, czego się nauczysz, i twórz smakołyki razem z przyjaciółmi, wspólnie wyjadając kremy i resztki ciast. Właśnie to jest najlepsze!

Autorka
-----------
Agata Wilkowska - rocznik 88, nieokiełznana w swoich pasjach, samozwańcza wegańska cukierniczka. Miesza, kręci, uciera, dekoruje. Rozbija utarte schematy, udowadniając, że pieczenie roślinne nie jest ani trudne, ani nudne. Uwielbia "podrabiać" tradycyjne wypieki, a tym samym uszczęśliwiać i zaskakiwać wszystkich łakomczuchów.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: poradniki,  zdrowie,  dietetyka
Wydawnictwo: Publicat SA
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wymiary: 240x190
Ilość stron: 192
Wprowadzono: 01.03.2019

RECENZJE - książki - Bez jaj, Roślinna cukiernia - Agata Wilkowska

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Anna

ilość recenzji:639

brak oceny 1-05-2019 23:00

Świat kulinarny sprawia, że cały czas odkrywane są nowe tajemnice, a zwłaszcza te słodkie. Pokusa smaku cukierniczego powoduje, że zawsze mamy chęć na coś słodkiego zwłaszcza po obiedzie.

Tym razem Wydawnictwo Publicat prezentuje najnowszą propozycję kulinarną autorstwa młodej blogerki Pani Agaty Wilkowskiej pt. Bez jaj. Roślinna cukiernia, która zachęca Czytelnika, aby czynnie i często wykorzystywał swoją kreatywność cukierniczą oraz nabierał wprawę do wykonywania arcydzieł cukierniczych.

Przepisy według mnie zostały unowocześnione, wzbogacone o produkty w kuchni, które są mniej znane, ale przede wszystkim niestosowane są w nich jajka stanowiący główny składnik wielu ciast.

Lubię, kiedy skład ciast nie jest skomplikowany do wykonania. Starałam się odnaleźć w tej książce takie przepisy, które zwrócą moją szczególną kulinarną uwagę.

Przykładem na to są:

Blok czekoladowy, domowy placek z owocami, rogaliki według patentu babci, racuchy z jabłkami i syropem klonowym, drożdżówki z budyniem, jagodzianki, tort Sachera, ciasto wiśniowe na kruchym spodzie.

W każdym z podanych zamieszczonych w książce przepisów została wpleciona historia związana z nim oraz porady autorki.

Dodatkowym elementem są pięknie wykonane zdjęcia ciast oraz dobrze dobrany tekst.

Mając, tę książkę na półce można zaskoczyć gości, którzy nie mieli dotąd możliwości skosztowania ciast bez dodatku jajek i tłuszczów zwierzęcych.

Polecam do wypróbowania zamieszczonych w książce przepisów.

Opinia bierze udział w konkursie

Czy recenzja była pomocna?