Badanie smaku
książka
Wydawnictwo Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku |
Oprawa miękka |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Publikacja porusza zagadnienia zmysłu smaku, w tym m.in. jego anatomię, fizjologię, zaburzenia, jak też metody badań. Czynność zmysłu smaku od dawna stanowi obiekt zainteresowania fizjologów i lekarzy. Choć wartość poznawcza zmysłu smaku jest dla człowieka mniejsza niż wzroku i słuchu, to jednak brak tego zmysłu przykro odczuwają dotknięte nim osoby, a zaburzenia smaku towarzyszą wielu chorobom, choć często sąlekceważone zarówno przez pacjentów jaki i lekarzy. Dla tego tez badanie smaku odgrywa istotna rolę również we współczesnej diagnostyce lekarskiej.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku |
Oprawa: | miękka |
Wprowadzono: | 08.02.2013 |