Atlas wędzonek i wyrobów domowych - Marta Szydłowska - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

Atlas wędzonek i wyrobów domowych (twarda)

  • Promocja
    image-promocja

książka

  • Wydawnictwo SBM
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 192
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Wysyłamy w 24h - 48h + czas dostawy
  • Okazje na książki w promocji!

Atlas wędzonek i wyrobów domowych - opis produktu:

Przygotowywanie domowych wyrobów to piękna polska tradycja kulinarna. Produkty te są naturalne, świeże i zdrowe, nie zawierają szkodliwych dla zdrowia substancji, takich jak barwniki, konserwanty i ulepszacze. Książka zawiera wiele ciekawych i sprawdzonych pomysłów na własnoręcznie wytwarzane przysmaki. Wśród nich znajdują się zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowatorskie pomysły wzbogacone o nowe smaki.

Książka Atlas wędzonek i wyrobów domowych pochodzi z wydawnictwa SBM. Autorem książki jest Marta Szydłowska. Należy do gatunków: kulinaria, książki kucharskie, inne. Książka Atlas wędzonek i wyrobów domowych liczy 192 stron. Jej wymiary to 245x170. Oprawa jest twarda.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: kulinaria,  książki kucharskie,  inne
  • Wydawnictwo: SBM
  • Oprawa: twarda
  • Okładka: twarda
  • Wymiary: 245x170
  • Ilość stron: 192
  • ISBN: 9788380598850
  • Wprowadzono: 14.05.2019

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

-32% Zapowiedź Pierogi z kimchi Bestseller Pierogi z kimchi
Pierogi z kimchi twarda 37,40 zł 55.00
Dodaj do koszyka
-30% Nowość Oddasz fartucha czyli facet w kuchni Bestseller Oddasz fartucha czyli facet w kuchni
Oddasz fartucha czyli facet w kuchni twarda 38,50 zł 55.00
Dodaj do koszyka
-25% Zapowiedź Kuchnia Hogwartu Bestseller Kuchnia Hogwartu
Kuchnia Hogwartu twarda 41,25 zł 55.00
Dodaj do koszyka
-39% Bestseller Jadłonomia po polsku
Jadłonomia po polsku twarda 42,64 zł 69.90
Dodaj do koszyka

Marta Szydłowska - przeczytaj też

-31%
Dżemy i marmolady twarda 9,64 zł 13.98
Dodaj do koszyka
-30%
Naturalna księga zdrowia twarda 55,83 zł 79.76
Dodaj do koszyka
-44% Nowość Wino. Praktyczny poradnik
Wino. Praktyczny poradnik twarda 39,07 zł 69.77
Dodaj do koszyka

RECENZJE - Książka - Atlas wędzonek i wyrobów domowych

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

5/5 ( 2 oceny )
  • 5
    2
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

emik84

ilość recenzji:384

16-08-2019 10:50

Bardzo fajna książka. Jest kopalnią wiedzy dla osób, które chciałyby nauczyć się tradycyjnej sztuki wędzenia, ale nie wiedzą od czego zacząć tę pasjonującą przygodę. Poradnik ten, co bardzo mnie ucieszyło, nie zawiera tylko przepisów. We wstępie zawarto wiele istotnych informacji. Dowiadujemy się co właściwie możemy przygotować z poszczególnych części wieprzowiny a także z mięsa baraniego, wołowiny, cielęciny czy królika. Poznamy tajemnice przypraw, dowiemy się jakiego drewna użyć do wędzenia czy w jaki sprzęt musimy zainwestować na początku naszej przygody. Dalej wkraczamy już do głównej części książki na którą składa się aż 170 przepisów na wędzonki, wędzonki podrobowe, kiełbasy i pasztety. Przy przepisach tych znajdziemy listę składników potrzebnych do ich realizacji, informację jakiego drewna użyć do wędzenia, a także instrukcję przygotowania krok po kroku, która czasem rozkłada się na kilka dni. Ponadto przepisy wzbogacone są o kolorową fotografię gotowego specjału. Palce lizać ;)

Poradnik robi niesamowite wrażenie, a przepisy aż proszą aby pokusić się o ich przyrządzenie. Opisane są bardzo dokładnie i przystępnie. Nawet laik nie powinien mieć problemu z ich realizacją. Publikacja zachęciła mnie do zajrzenia w swe karty już samą piękną okładką. Czułam, że sięgając po nią nie zawiodę się i tak też było, mogę nawet śmiało przyznać, że zawartość książki bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła gdyż nie spodziewałam się aż tak dużej różnorodności wiadomości, przepisów a zarazem tak ciekawych i jakże cennych porad odnoszących się do przygotowania domowych wędlin. Są tu receptury na najróżniejsze wyroby od cienkich kabanosów poprzez salcesony, pasztety, kaszanki, metki, smalce aż po najróżniejsze kiełbasy i szynki. Szata graficzna współgra z tematyką książki, a przepisy nie tłoczą się na stronach po kilkanaście. Na jednej rozkładówce znajduje się najczęściej 3 do 4. Poradnik jest więc przestronny i czytelny, a co za tym idzie korzysta się z niego wygodnie i przyjemnie.

Ja jestem pewna, że nie raz skorzystam ze wskazówek jakie znalazłam w tej książce. Zainteresowało mnie wiele przepisów i wielu chciałabym wypróbować. Zdecydowanie jest to lektura, którą mogę polecić z czystym sercem każdemu, kto chciałby skosztować pysznej domowej kiełbasy czy też innej wędzonki, a nie bardzo wie jak się do tego zabrać ;)

Czy recenzja była pomocna?