Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Przyjaciółka   Książka 37,28 zł
Paderborn Langer Tom 2   Książka 32,93 zł
Tajemnica domu Uklejów   Książka 37,99 zł

30 minut w kuchni (twarda)

Rewolucujna metoda, jak gotować smacznie i szybko

książka

Wydawnictwo Insignis
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Pokażę ci, jak w zaledwie 30 minut postawić na stole cały posiłek, składający się z wielu wspaniałych potraw...
Jeśli - tak jak ja - kochasz dobre jedzenie, a po ciężkim dniu czeka na ciebie wygłodzona rodzina, pozwól, że wtajemniczę cię w zupełnie rewolucyjną, nową metodę gotowania. Dzięki tej książce dowiesz się, jak przygotować cały posiłek w czasie, który zwykle przeznaczasz na przyrządzenie zaledwie jednego dania. Kiedy zobaczysz, ile udało ci się osiągnąć w ciągu zaledwie 30 minut, padniesz z wrażenia. Tak właśnie było ze mną!
Szybkość wcale nie oznacza pogorszenia jakości. Osiągniesz ją dzięki dobrej organizacji, sprawnemu działaniu i różnym sztuczkom, dzięki którym w niezwykle krótkim czasie przygotujesz smakowite dania. Każdy z 50 przedstawionych w książce przepisów został starannie opracowany. Nie ma tu czasu na obijanie się - to porządne, szybkie gotowanie naprawdę pysznych dań. Stworzyłem kompletne zestawy potraw, które doskonale do siebie pasują, a przepisy podałem w naprawdę wyjątkowy sposób, dzięki czemu bardzo łatwo jest z nich korzystać. Gotując tą metodą, spożytkujesz optymalnie każdą minutę, a do tego zapewnisz sobie świetną zabawę, wykorzystując swoją kuchnię do celu, dla którego została stworzona.
Myślisz, że to nie może się udać? Zapewniam cię, że to możliwe! Zajrzyj do środka i przekonaj się, jakie dania proponuję. Kiedy już zaczniesz gotować w ten sposób, zachwycisz się nim i nigdy z niego nie zrezygnujesz.


Jamie Oliver - zaczął gotować w pubie The Cricketers, prowadzonym przez rodziców w angielskim miasteczku Clavering, kiedy miał osiem lat. W krótkim czasie gotowanie stało się dla Jamiego pasją, którą rozwijał następnie w restauracji Neal Street i River Cafe. W 2002 roku w Londynie założył restaurację Fifteen oraz związaną z nią organizację dobroczynną Fifteen Foundation, która uczy młodych ludzi pokrzywdzonych przez los zawodu kucharza. Obecnie funkcjonują jeszcze trzy inne restauracje Fifteen - w Kornwalii, Amsterdamie i Melbourne. Niedawno Jamie otworzył w Wielkiej Brytanii sieć restauracji Jamie`s Italian. W 2005 roku zainicjował ruch na rzecz podniesienia jakości obiadów podawanych w brytyjskich szkołach i - dzięki kampanii Feed Me Better - przyczynił się do tego, że rząd diametralnie zmienił politykę w zakresie żywienia w szkołach, zwiększył budżet przeznaczony na ten cel i przygotował nowe, pożywne jadłospisy dla wszystkich placówek. Obecnie Jamie współpracuje z różnymi wydawcami w Wielkiej Brytanii i poza jej granicami. Mieszka w Londynie i w Essex, ze swoją żoną Jools oraz córkami Poppy i Daisy. Jest jednym z najpopularniejszych kucharzy na świecie, a jego książki z przepisami rozchodzą się w milionach egzemplarzy.

Tłumaczenie: Maria Brzozowska
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Insignis
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 03.11.2011

RECENZJE - książki - 30 minut w kuchni, Rewolucujna metoda, jak gotować smacznie i szybko

4.5/5 ( 24 ocen )
  • 5
    19
  • 4
    1
  • 3
    2
  • 2
    1
  • 1
    1

Klarowna

ilość recenzji:863

brak oceny 4-10-2016 16:44

"30 minut w kuchni" to druga książka Oliviera, która doskonale uczy dobrej organizacji i szybkiego przygotowywania posiłków. Zyskaliśmy dwa razy dłuższy czas, więc przepisy są także nieco bardziej skomplikowane i wymagają pewnej wiedzy kulinarnej. Nie zmienia to jednak faktu, że pół godziny to bardzo mały wycinek naszego dnia, a pozwala wyczarować prawdziwe cuda - z mięsa, z ryb i owoców morza, dla wegetarian. Przepisy są ciekawe i różnorodne, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Książka pięknie wydana, zachwyca zdjęciami. Polecam, szczególnie dla początkujących kucharzy i tych, z gatunku bardzo zabieganych.