153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI - Anastazja Fdc Pustelnik - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI (twarda)

książka

  • Wydawnictwo WAM
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 216
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Dostępność niedostępny

153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI - opis produktu:

Domowe przetwory wracają do łask. Pozwalają zachować aromaty i smaki lata, wzbogacają codzienne menu i stają się wizytówką niejednej kuchni. Autorka kulinarnych bestsellerów w swym najnowszym poradniku podpowiada jak sporządzić znakomite dżemy, konfitury, sałatki i inne smakołyki z owoców i warzyw. W książce znajdują się ponadto przepisy na wykwintne potrawy mięsne i rybne.

Książka 153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI pochodzi z wydawnictwa WAM. Autorem książki jest Anastazja Fdc Pustelnik. Należy do gatunków: kulinaria, kuchnia polska, poradniki. Książka 153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI liczy 216 stron. Jej wymiary to 150x210. Oprawa jest twarda.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: kulinaria,  kuchnia polska,  poradniki
  • Wydawnictwo: WAM
  • Oprawa: twarda
  • Okładka: twarda
  • Wymiary: 150x210
  • Ilość stron: 216
  • ISBN: 978-83-7505-565-8
  • Wprowadzono: 22.04.2010

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

  • -51%
  • Nowość Lasoterapia
  • Bestseller Lasoterapia
Lasoterapia twarda
24,48 zł 49.95
Dodaj do koszyka
  • -35%
  • Zapowiedź Czuła przewodniczka. Kobieca droga do siebie
  • Bestseller Czuła przewodniczka. Kobieca droga do siebie
  • -32%
  • Bestseller Makramy i inne cuda ze sznurka
Makramy i inne cuda ze sznurka miękka
40,78 zł 59.98
Dodaj do koszyka
  • -35%
  • Bestseller Insulinooporność Łatwe lunchboxy
Insulinooporność Łatwe lunchboxy miękka
24,58 zł 37.82
Dodaj do koszyka

Anastazja Fdc Pustelnik - przeczytaj też

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI

4.5/5 ( 6 ocen )
    5
    4
    4
    1
    3
    1
    2
    0
    1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

lucecita

  • 30-11-2010
  • 12:31

recenzja nagrodzona 2.00pkt

Tak się zastanawiam jaki prezent na Mikołaja zrobić mojej córce - kupić jej książkę pt. 153 przetwory i dania mięsne siostry Anastazji czy też zrobić, któryś z przepisów zawartych w tej książce i ofiarować mojej córeczce. Jeden i drugi prezent z pewnością będzie wyśmienity, bo książka ta jest na prawdę bardzo ładna i pełna smakowitych przepisów... a zawarte w niej przepisy są smaczne i aromatyczne. Wiem co zrobię! Dam jej książkę a na zachętę ugotuję którąś z potraw. Z pewnością córka będzie zadowolona, bo książka siostry Anastazji to kucharski majstersztyk a jej przepisy to arcydzieła.

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

Anna

  • 6-03-2017
  • 16:02

Tym razem Siostra Anastazja w książce pt. ?153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji ? zaskoczyła czytelnika przepisami na marynaty, konfitury, sałatki, dania mięsne.

Siostra Anastazja na co dzień gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów oraz lubi się nimi dzielić z czytelnikami na łamach swoich książek.

Słowo wstępne zachęcające do przeczytania tej pozycji kulinarnej napisał Andrzej Kozioł , który wspominając przy tym miejscach przechowania przetworów tj. o spiżarni, o smaku kiszonej kapusty, o strychu.

Siostra Anastazja udziela 15 fachowych porad dotyczących przechowywania przetworów oraz sposoby ich przygotowania .

W książce ?153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji ?? znajdujemy alfabetyczny spis treści przetworów i dań mięsnych następującej treści:

Przetwory: Agrest w syropie, Aronia z jabłkiem i gruszką, Botwinka, borowiki marynowane, buraczki czerwone z chrzanem, buraczki czerwone z cukinią, buraczki czerwone z czosnkiem, cebulka marynowana z marchewką, czosnek marynowany, dynia marynowana, dynia w syropie, dżem agrestowy, dżem brzoskwiniowy, dżem jabłkowo ? migdałowy, śliwkowo ? orzechowy, dżem z dyni, fasola szparagowa, groszek z marchewką, groszek zielony, gruszki marynowane, grzyby solone, jabłka na szarlotkę, jabłka tarte, kalafior marynowany, kapusta kiszona z marchewką, konfitura z róży, brzoskwini, jeżyn, kurki w marynacie, papryka w sosie , koreczki ogórkowe z kolendrą, przecier ogórkowy, przecier pomidorowy, sałatka warzywna, sałatka z cukinii , sałatka z cukinii i zielonych pomidorów, sałatka z kapustą, sok z aronii, sos pomidorowo ? jarzynowy, szpinak z czosnkiem , śliwki konserwowe, truskawki w syropie, wiśnie w syropie.

Dania Mięsne

Bitki wołowe, bitki wołowe panierowane, filet z indyka z szynką, filet z kurczaka faszerowany kurkami, filet z kurczaka i kapustą, indyk w cebuli, Kaczka nadziewana wątróbką, kurczak pieczony w całości, kurczak pieczony w sosie sojowym, kurczak pieczony z ananasem , kotleciki z kurczaka mielonego, kurczak nadziewany w krakersach, kurczak nadziewany z kokosem, kurczak nadziewany z orzeszkami, pulpety zapiekane w sosie koperkowym, rolada drobiowa, ryba po królewsku, sakiewki schabowe, schab faszerowany w galarecie, szczupak gotowany, szczupak smażony, śledzie w sosie mlecznym, śledzie z cebulką, udka pieczone, wieprzowina z serem.

Przepisy zaprezentowane w książce ?153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji ?przez Siostrę Anastazję prezentują bardzo dobry poziom wiedzy kulinarnej.

Dzięki przepisom na przetwory, marynaty, konfitury zamieszczonej w tej oto książce można nauczyć się z przyjemnością wykonać je samemu.

Dania mięsne cieszące się popularnością wśród osób lubiących polską kuchnią są zazwyczaj: kurczak przyrządzony na róże sposoby, pulpety zapiekane w sosie koperkowym, śledzie, gdyż są proste w wykonaniu.

Prawdziwa sztuka kulinarna polega na wykonaniu dania, którym zaskoczymy samych siebie oraz osoby ceniące dobry smak przetworów i dań mięsnych podawanych w polskiej kuchni.

Książka napisana jest językiem kulinarnym zrozumiałym dla czytelnika. Zdjęcia przetworów, marynat, konfitur, dżemów i dań mięsnych są zamieszczone na każdej jej stronie.

Oprawa miękka, zawiera 220 stron. Książka wydana przez Wydawnictwo WAM.

Polecam zapoznanie się z tą kulinarną książką napisaną przez Siostrę Anastazję Pustelnik.

Czy recenzja była pomocna?