143 PRZYSMAKI SIOSTRY ANASTAZJI - Anastazja Fdc Pustelnik - Książka | Gandalf.com.pl
Ulubione
Kategorie

143 PRZYSMAKI SIOSTRY ANASTAZJI (twarda)

książka

  • Wydawnictwo WAM
  • Oprawa twarda
  • Ilość stron 336
  • GRATIS! Do każdego zamówienia zakładka mola książkowego!
  • Dostępność niedostępny

143 PRZYSMAKI SIOSTRY ANASTAZJI - opis produktu:

Siostra Anastazja ma zawsze znakomite kulinarne pomysły na różne okazje -
Adwent, Boże Narodzenie, Wielki Post, Wielkanoc, a nawet... zaręczyny!
Cielęcina w kurkach, Pierożki ołpińskie, Kukutki makowe czy Jesienny sernik to tylko niektóre z doskonałych propozycji dla miłośników dobrego jedzenia.
Skorzystaj z nich, a przygotujesz wyśmienite przysmaki.
Z Siostrą Anastazją świętuj przez cały rok!

Książka 143 PRZYSMAKI SIOSTRY ANASTAZJI pochodzi z wydawnictwa WAM. Autorem książki jest Anastazja Fdc Pustelnik. Należy do gatunków: kulinaria, kuchnia polska, poradniki. Książka 143 PRZYSMAKI SIOSTRY ANASTAZJI liczy 336 stron. Jej wymiary to 146x202. Oprawa jest twarda.
S
Szczegóły
  • Dział: Książki
  • Kategoria: kulinaria,  kuchnia polska,  poradniki
  • Wydawnictwo: WAM
  • Oprawa: twarda
  • Okładka: twarda
  • Wymiary: 146x202
  • Ilość stron: 336
  • ISBN: 978-83-7767-049-1
  • Wprowadzono: 01.03.2012

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

  • -51%
  • Bestseller Lasoterapia
Lasoterapia twarda
24,48 zł 49.95
Dodaj do koszyka
  • -28%
  • Bestseller Pod gołym niebem
Pod gołym niebem Żyj w rytmie natury twarda
35,99 zł 49.99
Dodaj do koszyka
  • -30%
  • Zapowiedź Czuła przewodniczka. Kobieca droga do siebie
  • Bestseller Czuła przewodniczka. Kobieca droga do siebie
  • -32%
  • Bestseller Makramy i inne cuda ze sznurka
Makramy i inne cuda ze sznurka miękka
40,78 zł 59.98
Dodaj do koszyka

Anastazja Fdc Pustelnik - przeczytaj też

Recenzje
image Nie wiesz, czy kupić? Sprawdź recenzje
Książka
143 PRZYSMAKI SIOSTRY ANASTAZJI

4.5/5 ( 6 ocen )
    5
    3
    4
    3
    3
    0
    2
    0
    1
    0

Zaloguj się i napisz recenzję na min. 700 znaków. Akceptując regulamin bierzesz udział w cotygodniowym plebiscycie. Do wygrania kupon 50 PLN i 15 punktów klienta.

imię, nazwisko lub nick:
Twoja ocena:
Twoja recenzja:
Wprowadź tekst z obrazka:

W przypadku naruszenia Regulaminu Twój wpis zostanie usunięty.

brak oceny

Ania-ksiazeczki-synka-i-coreczki

  • 5-02-2014
  • 01:53

mi się podoba w tym poradniku? Oczywiście poza wspaniałymi przepisami oraz przejrzystym spisem treści książka ta cieszy oko swoją śliczną grafiką i przepięknymi ilustracjami. Wystarczy tylko zajrzeć do środka i już człowiek robi się głodny. Wierzcie mi, że nie przesadzam. Co więcej wszystkie te przepisy są ujęte bardzo rzeczowo. Każdy krok jest wyjaśniony krótko i konkretnie. A listy potrzebnych produktów nie trzeba szukać. Zerknąwszy do przepisu od razu rzucają się w oczy. To bardzo ułatwia nam pracę i skraca czas przygotowania danej potrawy. Muszę także wspomnieć o tym, że na samym początku tej lektury znajdziemy także kilka przepisów podstawowych (np. na lukier, biszkopt itp) oraz porady siostry Anastazji - według mnie bardzo ciekawe. Przepisy są łatwe, smaczne i ciekawe. Nie lubię gotować, a tu patrząc na te wszystkie dania - najchętniej od razu pognałabym do kuchni. To chyba o czymś świadczy prawda? Polecam :)

Czy recenzja była pomocna?
brak oceny

Marta Kowalik

  • 28-09-2012
  • 17:03

Siostra Anastazja Pustelnik ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości gotuje na co dzień dla krakowskich księży jezuitów (och, jak ja im zazdroszczę!). Przepisy siostry cieszą się ogromna popularnością. Dlaczego? Bo potrawy według jej receptur zawsze się udają! Książka ?143 przysmaki Siostry Anastazji? jest już siódmą tego typu pozycją w dorobku popularnej kucharki. Poprzednie pozycje sprzedały się w łącznym nakładzie ponad 1 800 000 egzemplarzy, a tygodnik ?Gość Niedzielny? uhonorował siostrę tytułem Pierwszej Kucharki Rzeczpospolitej.
Przepisy zamieszczone w ?143 przepisach?? ułożone zostały według specjalnego klucza, którym jest kalendarz liturgiczny oraz zmienność pór roku. I tak na początku znajdują się przepisy na adwent, wigilię, Boże Narodzenie, a następnie na Wielki Post i Wielkanoc. Ostatni dział stanowią przepisy na wszelkie uroczystości rodzinne. Prawdziwą perełką są przepisy na typowe potrawy świąteczne, jak choćby uszka wigilijne, pierogi z kapustą i grzybami, chrzan z jakiem, baranka wielkanocnego, babki, mazurki itp. Niby wszystko takie oczywiste, a jednak pozwala zachować tradycję. A jak wiadomo, tradycja - rzecz święta! Oczywiście, książka pełna jest pomysłów na nowoczesne dania z przeróżnych składników. Jednak ci, którzy liczą na owoce morza mogą poczuć się rozczarowani, gdyż kuchnia siostry Anastazji jest typowo polska i swojska.
Układ wszystkich przepisów jest taki sam: na marginesie strony znajduje się lista składników, a obok sposób wykonania. Wszystkie dania opatrzone zostały pięknymi fotografiami, dlatego też z góry wiadomo jak powinna wyglądać potencjalna potrawa. Od razu ostrzegam wszystkich przed przeglądaniem książki z pustym żołądkiem!
Należy także odnotować, że na wstępie znajdują się dobre rady, bezcenne dla takich kulinarnych oferm jak ja, które ułatwiają życie kuchenne i są gwarancją kucharskich sukcesów. Trzeba pamiętać, że np. ?mąkę mieszamy najpierw z proszkiem do pieczenia, a dopiero potem dodajemy resztę składników.? Takie to proste, a jakie istotne! Następnie zamieszczone zostały tzw. przepisy podstawowe, z których korzysta się piekąc wszystkie późniejsze ciasta.
Sposób wydania publikacji również załguje na uwagę. Książka wydrukowana została na wysokiej jakości papierze kredowym, strony są szyte, a nie klejone, całość oprawiona została w twardą oprawę. Gwarantuje to trwałość książki, która przecież przez długie lata ma służyć w kuchni. Ponadto cała kolekcja na półce wygląda wręcz olśniewająco!
Krótko mówiąc, jest to idealna pozycja dla wszystkich miłośników sztuki kulinarnej. Pewne jest, że książka przypadnie do gustu paniom zaprawionym w kulinarnych bojach (jak moja mama), jak i osobom uczących się dopiero gotować (jak ja). Nie należy dyskryminować mężczyzn, bo to oni podobno są najlepszymi kucharzami. Teraz mają okazję w pyszny sposób udowodnić tą tezę!
W październiku podczas Krakowskich Targów Książki, na stoisku wydawnictwa WAM, będzie można spotkać się z genialną kucharką, zdobyć autograf i podpytać o kulinarne sekrety. Chociaż, jak mówi sama autorka, najważniejsze w każdej potrawie jest serce włożone w jej przygotowanie.

Czy recenzja była pomocna?