Właściwości fizyczne żywności

podręcznik

Wydawnictwo WNT Wydawnictwa Naukowo-Techniczne 
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: WNT Wydawnictwa Naukowo-Techniczne 
Oprawa: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Właściwości fizyczne żywności

4.1/5 ( 16 ocen )
  • 5
    10
  • 4
    2
  • 3
    1
  • 2
    1
  • 1
    2