Technologia gastronomiczna z towaroznastwem. Część 1. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii

podręcznik dla Zasadniczej Szkoły Zawodowej

podręcznik

Wydawnictwo Rea
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Część I podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii oraz prawa żywnościowego systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja i sosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery.
Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: Rea
Oprawa: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Technologia gastronomiczna z towaroznastwem. Część 1. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii, podręcznik dla Zasadniczej Szkoły Zawodowej

5/5 ( 4 oceny )
  • 5
    4
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0