Technika w praktyce. Zajęcia Żywieniowe. Materiały edukacyjne do zajęć technicznych dla klas 1-3 gimnazjum

podręcznik

Wydawnictwo NOWA ERA
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Podręcznik składa się z 10 rozdziałów (plus indeks), w których zawarto wiadomości praktyczne, przydatne w codziennym życiu - od prawidłowego zagospodarowania kuchni przyjaznej użytkownikom, budowy i bezpiecznej eksploatacji domowego sprzętu AGD, poprzez zasady prawidłowego i racjonalnego żywienia - jadłospisy i diety, technologię żywienia i obróbkę żywności do regionalnych tradycji kulinarnych, przygotowania posiłków i zachowania się przy stole. Podręcznik omawia też problemy żywnościowe współczesnego świata. Dziesiąty rozdział podręcznika `Kulinarne zajęcia praktyczne`, jeżeli w szkole nie ma warunków do praktycznej realizacji zajęć technicznych(brak pracowni), rekomendujemy jako doskonały materiał teoretyczny, a pozyskane wiadomości i umiejętności mogą uczniowie sprawdzić i wykorzystać w domu, pod kierunkiem rodziców lub opiekunów.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: NOWA ERA
Oprawa: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Technika w praktyce. Zajęcia Żywieniowe. Materiały edukacyjne do zajęć technicznych dla klas 1-3 gimnazjum

4.4/5 ( 14 ocen )
  • 5
    10
  • 4
    1
  • 3
    2
  • 2
    1
  • 1
    0