Produkcja zwierzęca część 1

Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, technik ogrodnik, technik mechanizacji rolnictwa

podręcznik

Wydawnictwo Rea
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i postawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.

W I części podręcznika podano informacje dotyczące:
 - budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich;
 - zasad żywienia zwierząt;
 - wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt;
 - warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej;
 - pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji.

W II części podręcznika skoncentrowano się na określeniu:
 - technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła;
 - technologicznych podstaw chowu owiec, kóz, trzody chlewnej i koni;
 - technologicznych podstaw produkcji drobiarskiej;
 - produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym;
 - elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem ich rejestrowania i znakowania;
 - formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami.

Zdobycie tej wiedzy pozwoli na podejmowanie zadań związanych z uzyskiwaniem wysokiej jakości mleka, mięsa i jaj, które stanowią bardzo ważne produkty żywnościowe. Ich jakość bezpośrednio przekłada się bowiem na zdrowie i jakość życia konsumenta.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: Rea
Oprawa: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Produkcja zwierzęca część 1, Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, technik ogrodnik, technik mechanizacji rolnictwa

4.5/5 ( 45 ocen )
  • 5
    35
  • 4
    5
  • 3
    1
  • 2
    1
  • 1
    3