Chemia żywności. Tom 2

Biologiczne właściwości składników żywności

podręcznik

Wydawnictwo WNT Wydawnictwa Naukowo-Techniczne 
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

W tomie 2 omówiono:
- składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
- rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności;
- chemiczne właściwości i działanie suplementów diety;
- techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: WNT Wydawnictwa Naukowo-Techniczne 
Oprawa: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Chemia żywności. Tom 2, Biologiczne właściwości składników żywności

4.8/5 ( 12 ocen )
  • 5
    10
  • 4
    1
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0