Chemia żywności tom 1

Główne składniki żywności

podręcznik

Wydawnictwo WNT Wydawnictwa Naukowo-Techniczne 
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

W tomie 1 omówiono:
- zakres i rolę chemii żywności
- budowę i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych
- funkcję wody, składników mineralnych, sacharydów, tłuszczów, białka, niebiałkowych związków azotowych i witamin w produktach żywnościowych
- naturalne barwniki surowców
- substancje wpływające na smak i zapach żywności
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Wydawnictwo: WNT Wydawnictwa Naukowo-Techniczne 
Oprawa: miękka

RECENZJE - Podręcznik - Chemia żywności tom 1, Główne składniki żywności

4.5/5 ( 23 ocen )
  • 5
    18
  • 4
    2
  • 3
    1
  • 2
    1
  • 1
    1