Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Przyjaciółka   Książka 37,28 zł
Paderborn Langer Tom 2   Książka 32,93 zł
Tajemnica domu Uklejów   Książka 37,49 zł

Technologia produkcji wina

książka

Wydawnictwo PWRiL
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.

Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. `Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries` opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. `Concepts in Wine Chemistry`, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie.

Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii.

Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: PWRiL
Oprawa: miękka
Wprowadzono: 10.12.2014

RECENZJE - książki - Technologia produkcji wina

4.2/5 ( 17 ocen )
  • 5
    9
  • 4
    3
  • 3
    5
  • 2
    0
  • 1
    0