SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Super zboża

Wszystko, co musisz wiedzieć o kaszy jaglanej, owsie, teffie, orkiszu i sorgo

Autor:

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Vivante
Data wydania 2017
Oprawa miękka
Liczba stron 192
  • Dostępność niedostępny
  • DPD dostawa za półdarmo

Opis produktu:

Piąta książka z serii `Superfoods` to kompleksowe omówienie wspaniałych właściwości zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze względu na walory smakowe i zdrowotne wracają na nasze stoły.
Proso, teff , sorgo - to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies.

W książce znajdziesz także 75 prostych przepisów na całe mnóstwo pysznych i zdrowych potraw z super zbóż - od puszystych pożywnych babeczek aż po rozgrzewające i sycące zupy. Spróbuj chrupiących `jabłek a`la farro`, migdałowej sałatki energetycznej, zupy pomidorowej z sorgo, kanapek z soczewicą i teff, gulaszu z brukselką i kaszą jaglaną, czy pysznych pełnoziarnistych brownies.

Kim Lutz - kucharka, autorka książek, mama i weganka.
Kiedy u jej syna zdiagnozowano wiele silnych alergii, musiała spojrzeć na jedzenie w zupełnie nowy sposób. Liczyło się już nie tylko zaspokojenie apetytu i delektowanie się smakiem, lecz przede wszystkim przygotowywanie potraw, które będą odżywcze i bezpieczne dla zdrowia i życia jej dziecka. Od tego czas Lutz przygotowała setki autorskich przepisów na zdrowe i bezglutenowe dania dla alergików i wszystkich tych, którzy pragną wprowadzić zdrową i odżywczą dietę.

Jej przepisy przedrukowywane były w najważniejszych magazynach kulinarnych oraz stronach internetowych w Stanach Zjednoczonych, takich jak `Chicago Sun-Times`, `VegNews` czy `Chicago Parent`. Prowadzi również bloga, który znalazł się w ścisłej czołówce plebiscytu najpopularniejszych blogów kulinarnych USA.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Vivante
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Rok publikacji: 2017
Wymiary: 168x200
Liczba stron: 192
ISBN: 978-83-65601-46-9
Wprowadzono: 15.07.2017

RECENZJE - książki - Super zboża, Wszystko, co musisz wiedzieć o kaszy jaglanej, owsie, teffie, orkiszu i sorgo - Kim Lutz

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.7/5 ( 9 ocen )
  • 5
    8
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: