SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Smak miłości (twarda)

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Otwarte
Oprawa twarda
Liczba stron 320
  • Wysyłamy w 2 - 3 dni + czas dostawy
  • DPD dostawa za półdarmo

Opis produktu:

  Książka, która powstała z miłości do bliskich, natury i gotowania.
  Agnieszka Maciąg to kobieta spełniona. Według niej bezpretensjonalność, prostota i wiedza przekazywana z pokolenia na pokolenie gwarantują idealny domowy posiłek.
  W trzeciej książce autorki znajdziecie sprawdzone przepisy na pyszne, zdrowe i szybkie w przygotowaniu potrawy - mnóstwo pomysłów na śniadania, kolacje, przekąski i desery.

 `Gotowania nauczyły mnie mama i babcia, a także przyjaciółki i dziewczyny spotkane podczas moich licznych podróży. Wielka rodzina kobiet, które wspierają się, dzielą i kochają bez potrzeby konkurowania ze sobą.
  Kobiece gotowanie to przejaw czystej miłości. W mojej kuchni nie ma miejsca na sztywny mundurek, pośpiech i pokrzykiwanie. Przeciwnie, to miejsce, w którym koncentruję się na tym, co naprawdę ważne i dobre.
  Gotowanie jest jak smakowanie życia w jego najgłębszych przejawach. Dzielenie się i dopieszczanie. Myślenie o tych, których kochamy. Również o sobie.
    Dla mnie smak miłości jest pełen ciepła, czułości, troski i dobrych myśli.
    A jaki jest według Ciebie?
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwa: Znak
Kategoria: kulinaria
Wydawnictwo: Otwarte
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wymiary: 170x240
Liczba stron: 320
ISBN: 978-83-7515-289-0
Wprowadzono: 30.04.2014

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

RECENZJE - książki - Smak miłości - Agnieszka Maciąg

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.5/5 ( 15 ocen )
  • 5
    12
  • 4
    0
  • 3
    1
  • 2
    2
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

sosenka

ilość recenzji:1

brak oceny 14-06-2014 18:04

Agnieszka Maciąg wprowadza czytelnika w swoje kuchenne królestwo powoli, krop po kroku uprzednio zapoznając nas ze swoim życiem i poglądami. To właśnie tutaj dowiadujemy się, że w kuchni rządzi przede wszystkim miłość, reszta jest tylko dodatkiem. Chociaż jak przyznaje musi z racji zawodu dbać o siebie, to jednak w weekendy na jej stole królują słodkości. To czas pieczenia, wykrawania, lukrowania. Nie oznacza to jednak postu na co dzień. Wręcz przeciwnie. Już pierwsze strony zachęcają do włączenia piekarnika za pomocą wielu przepisów na wypieki wytrawne, czyli bułki, bułeczki, chleby. Ten rozdział jest prawie moim ulubionym. Jednak konkuruje z tym o słodkościach, deserach, wypiekach. Modelka wyczarowuje prawdziwe rarytasy, na widok których od razu staje się głodna. Nie ma tu udziwnionych potraw o składnikach, jakich nie ma w przeciętnym sklepie, lub których ceny zwalają z nóg. Wszystko jest naturalne, proste i szybkie w wykonaniu. To kuchnia na każdą kieszeń i dla każdego podniebienia, nie sposób nie odnaleźć czegoś dla siebie, a jest w czym wybierać, bo książka jest naprawdę obszerna i treściwa.
Ogromną choć nie jedną zaletą tej księgi kucharskiej jest to, że Agnieszka Maciąg tłumaczy. Nie stara się narzucić dziwnych terminologii kuchennych, nie wymyśla fantazyjnych dań i nie wykopuje składników z pod ziemi. Objaśnia wybór każdego składnika, sposób przyrządzania, przytacza historie lub anegdotę dotyczącą potrawy, sama dokumentuje je pięknymi i prostymi jednocześnie zdjęciami, a w dodatku uczy nas zdrowszego myślenia, a co za tym idzie gotowania.
Chociaż na co dzień preferuję tradycyjną kuchnię od czasu do czasu lubię poeksperymentować, choć nie zawsze własnymi rękoma, z nieco nowocześniejszą, ale wciąż normalną. Owoce morza czy wymyślne mięsa nie są dla mnie, za to bardzo lubię produkty mączne i zbożowe. Lektura była dla mnie niezwykle cenna, bo odnalazłam tu parę pomysłów, które chciałabym zrealizować i skosztować. Myślę, że bez względu na to czy przepadacie za autorką czy też nie, oraz jakie potrawy lubicie jadać na co dzień, książka przypadnie wam do gustu na 99%. Trzeba przyznać Agnieszce, że ma lekka rękę do spisywania swoich przemyśleń i dzielenia się poradami z innymi. Właśnie dlatego jest to obowiązkowa pozycja dla smakoszy, z żartem, na luzie i z polotem.

Czy recenzja była pomocna?