Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Przyjaciółka   Książka 37,28 zł
Paderborn Langer Tom 2   Książka 32,93 zł
Tajemnica domu Uklejów   Książka 37,49 zł

Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka

książka

Wydawnictwo Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Problematyka wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka stawia ciągle nowe wyzwania i jest poszerzana o aktualną wiedzę. W monografii przedstawiono zagadnienia popularyzujące pewne postawy i zachowania związane z oddziaływaniem żywności i wpływające na zdrowie człowieka. Zawiera ona najważniejsze informacje dotyczące składników żywności i ich wpływu zarówno na kondycję fizyczną, jak i psychiczną człowieka. Ważnym elementem merytorycznym opracowania są rozdziały dotyczące racjonalnego odżywiania, stosunek do różnych diet (w tym wegetarianizmu), żywności funkcjonalnej oraz modyfikowanej genetycznie. Uzupełnieniem tych informacji jest charakterystyka antyodżywczych składników żywności oraz zalet konsumpcji owoców i warzyw.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej
Oprawa: miękka
Wprowadzono: 19.11.2007

RECENZJE - książki - Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka

4/5 ( 2 oceny )
  • 5
    1
  • 4
    0
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0