SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Przetwory z domowego ogródka (twarda)

200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Jedność
Data wydania 2016
Oprawa twarda
Liczba stron 256
  • Wysyłamy w 24h
  • DPD dostawa za półdarmo

Opis produktu:

200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.

Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw oraz jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy też przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różne receptury na sos chutney.

Odbiorcy:
- wegetarianie i wszyscy ci, którzy chcą urozmaicić i ubogacić zapasy w swoich spiżarniach oraz poszerzyć zakres wiedzy dotyczący sposobów konserwacji żywności

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera informacje dotyczące przygotowania blisko dwustu przetworów z warzyw, również włoskie passaty i giardiniery
- nie brakuje w niej porad i ciekawostek na temat przedłużania trwałości warzyw, dodatkowo zamieszczone zostały porady dotyczące wybranych jarzyn oraz ziół.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: kulinaria,  książki kucharskie
Wydawnictwo: Jedność
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Rok publikacji: 2016
Wymiary: 170x240
Liczba stron: 256
ISBN: 978-83-7971-275-5
Wprowadzono: 10.12.2016

RECENZJE - książki - Przetwory z domowego ogródka, 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni. - PRACA ZBIOROWA

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.5/5 ( 12 ocen )
  • 5
    9
  • 4
    1
  • 3
    1
  • 2
    1
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Ania

ilość recenzji:1

brak oceny 17-02-2018 09:27

Przyznam szczerze, że sporo informacji w niej znajdziemy. Na początek kilka porad jak zbierać najlepsze warzywa (bardzo pomocna jest tabela zbioru roślin) i kiedy to robić. Jak przedłużyć trwałość warzyw, co nam się przyda podczas wyrobu własnych przetworów, jak przygotowywać sterylizować i wypełniać słoiki. A nawet jak je opisywać. W lekturze tej opisane są takę różne metody konserwacji żywności. Sporo jest też na temat ziół, sztucznych konserwantach i wiele wiele więcej. Mogę śmiało powiedzieć, że tak 1/4 tej książki to taki bardzo mocno rozbudowany i z całą pewnością przydatny wstęp. A dopiero po nim przechodzimy do sedna.


Tak więc teraz przechodzimy do przepisów. Na początek przetwory z warzyw, dalej grzyby i dzikie zioła. Na kolejnych stronach poczytamy o przystawkach przechowywanych w słoikach, kremach warzywnych, sosach do makaron itp. W lekturze tej poznamy także tajniki suszenia warzyw. I tak w zasadzie jakby się człowiek zastanowił to... mogę chyba śmiało powiedzieć, że jest tu wszystko. Encyklopedia domowych przetworów jak nic ;)

Ta książka bardzo mi się podoba. Jestem pewna, że znajdę w niej wiele inspiracji na domowe zapasy. Cieszę się, bardzo że mam ją na półce w kuchni. Jednak nie ma to jak swoje. Bez chemii, sztucznych barwników i konserwantów. Z produktów wiadomego pochodzenia. Swojskie i zdrowe. Będzie się działo! Polecam :)

Czy recenzja była pomocna?