Przekąski i przystawki (twarda)

Zimne i gorące

książka

Wydawnictwo RM
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Przystawki można podawać na zimno lub ciepło, a ich zadaniem jest pobudzić apetyt. Do tych serwowanych na zimno należą m.in. wędliny z warzywami, ryby marynowane lub w galarecie, różnego rodzaju pasty. Z kolei zapiekane owoce morza, tarty na słono i czy racuchy z mozzarellą to przykłady przekąsek podawanych na ciepło. W książce znajdziesz przepisy zarówno na bardzo proste przystawki, takie jak surowe warzywa maczane w sosie czosnkowym, jak i na wykwintne spotkania, np. langustynki w martini czy przegrzebki po wenecku. Część przekąsek, np. mozzarella w kieszonkach czy bruschetta z papryką i kozim serem, jest idealna dla dzieci inne, jak kraby po triesteńsku czy carpaccio z sosem japońskim, warto podawać osobom o wyrobionym smaku. Niektóre przystawki są lekkie i typowe dla kuchni śródziemnomorskiej (np. warzywa po sycylijsku lub pomidorki czereśniowe z pistou). Jednak w książce nie zabrakło przepisów na potrawy bardziej sycące, takie jak zapiekanka ze szpinakiem i skwarkami czy też cygara z parmezanu.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: RM
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 14.03.2011

RECENZJE - książki - Przekąski i przystawki, Zimne i gorące

4.7/5 ( 10 ocen )
  • 5
    8
  • 4
    1
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0