Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Polska kuchnia regionalna (twarda)

książka

Wydawnictwo SBM
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: SBM
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 11.02.2014

RECENZJE - książki - Polska kuchnia regionalna

4.6/5 ( 5 ocen )
  • 5
    4
  • 4
    0
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0