Książka kucharska "Owoce w naszej kuchni" to pozycja, która bardzo mi się podoba:)Głównie dlatego, że bardzo lubię owoce, a tutaj znajdziecie państwo ponad setkę przepisów z wykorzystaniem najróżniejszych owoców. Dzięki niej nauczycie się jakie owoce są dobre w kompozycji z mięsem, które pasują do ciast, a które nadają się do smażonych ryb czy sałatek. Wasz obiad już od dziś może zacząć być owocowy, a jednocześnie sycący, zdrowy i smaczny. Ulubione owoce będzie można dodać do sałatki, jako przystawkę, do mięsa lub ryby jako kluczowej części dania głównego oraz do ciasta jako deser. Dowiemy się których owoców używać do pieczeni, a jakie będą dobre do sałatki z serkiem feta. Do owoce, jak zapewne wiecie dzielą się na kilka grup. Jedne są soczyste, inne suche. Jednak z prawie każdego owocu można wydobyć niepowtarzalny smak i aromat, który zachwyci domowników i gości podczas posiłku. Książka zawiera jasne i klarowne przepisy a ładne zdjęcia dopełniają całości, sprawiając że efekt jest naprawdę dobry. Polecam tą pozycję.