Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne (twarda)
książka
Wydawnictwo Zysk I S-Ka |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów.Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.
Książkę wzbogacają praktyczne porady Hieronima Błażejaka - mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak poprawnie degustować nalewki.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Zysk I S-Ka |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 01.07.2016 |