Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Natura kuchni polskiej (twarda)

Nature of polish cuisine

książka

Wydawnictwo Zwierciadło
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro

Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach.

Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru.

Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut - smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy.

Wojciech Modest Amaro

mistrz kulinarny i restaurator. W 2008 wyróżniony przez Międzynarodową

Akademię Gastronomiczną tytułem `Chef de L'Avenir`. W Warszawie otworzył

restaurację Atelier Amaro, która w 2013 roku została, jako pierwsza restauracja w Polsce uhonorowana gwiazdką Michelin.

Jest autorem dwóch książek: Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia polska XXI wieku, która w 2010 otrzymała nagrodę Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryżu.

W 2013 został przewodniczącym jury telewizyjnego reality show Top Chef a w 2014 prowadzącym polską edycję programu Hell's Kitchen.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Zwierciadło
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 03.12.2014

RECENZJE - książki - Natura kuchni polskiej, Nature of polish cuisine

4.6/5 ( 13 ocen )
  • 5
    11
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    1