Mała paryska kuchnia (twarda)
Klasyczne francuskie przepisy w świeżej i prostej oprawie książka
Wydawnictwo Albatros |
Oprawa twarda |
Opis produktu:
Mała paryska kuchnia zawiera 120 prostych przepisów na tradycyjne francuskie potrawy, w tym te najbardziej znane: od bouilabaise i boeuf bourguignon po creme brulee i tarte tatin. Nie jest to jednak kolejny zbiór receptur na klasyczne francuskie specjały, ale też opowieść o tym, jak autorka książki je odkrywała i adaptowała, dodając własne pomysły. Uroki francuskiej kuchni, ostatnio zepchniętej nieco do lamusa, roztacza przed nami Rachel Khoo - Angielka, która swoje prawdziwe powołanie odnalazła w Paryżu. Absolwentka słynnej akademii gotowania Le Cordon Bleu, prowadząca w telewizji BBC program "Paryskie gotowanie z Rachel Khoo", w swojej maleńkiej kuchni udowadnia, że przyrządzanie francuskich smakołyków jest naprawdę nieskomplikowane i możliwe w każdych warunkach.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Albatros |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 08.05.2013 |