Kulinaria Italia
Kulinarna podróż po Włoszech książka
Wydawnictwo Olesiejuk |
Oprawa miękka |
Opis produktu:
Pojechać do Włoch i spróbować tamtejszych smakołyków... Pójść do dobrej włoskiej restauracji we własnym mieście... We własnej kuchni gotować we włoskim stylu... Takie perspektywy sprawiają, że większości z nas ślinka napływa do ust. Odżywają wspomnienia - może te z ostatnich wakacji - a na języku czujemy smaki zza Alp, z kraju, gdzie cytryna dojrzewa.... Smakowite przystawki - antipasti, makaron we wszystkich wyobrażalnych kształtach, pyszne sosy, świeże ryby i owoce morza, chrupiące sałaty, owoce i jarzyny prosto z ogrodu, a także wieprzowina, wołowina, dziczyzna, wreszcie jagnię czy nawet koźlę... a wszystko pierwszorzędnej jakości. Nie zapominajmy też o wspaniałych wypiekach i słodyczach, czy to pikantnych, jak focaccia, czy słodkich, jak cassata.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Olesiejuk |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 18.02.2009 |