Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Kuchnia toskańska

książka

Wydawnictwo RM
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Kuchnia toskańska to książka palce lizać!
Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach...

Piotr Adamczewski - reporter, krytyk kulinarny "Polityki", autor bloga "Gotuj się!" (http://adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznawał smakowicie ? za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: RM
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wprowadzono: 07.03.2017

RECENZJE - książki - Kuchnia toskańska

4.4/5 ( 10 ocen )
  • 5
    7
  • 4
    1
  • 3
    1
  • 2
    1
  • 1
    0