Kuchnia śląska

Polska kuchnia regionalna

książka

Wydawnictwo Olesiejuk
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Prosto i skromnie, solidnie i tłusto. Kuchnia śląska nie lubi nadmiaru finezji. Jest za to pożywna, zawsze musiała bowiem odpowiadać na potrzeby ciężko pracujących ludzi. Codzienne, skromniejsze posiłki to śledzie w rozmaitej postaci - od sałatek po kotlety. Mięsne rolady i zrazy z rozmaitymi farszami, sztufady, sztuki mięsa pieczone i duszone zdobiły świąteczne stoły, gdzie nie brakowało zup i deserów. Słynne kluski śląskie, karminadle, żury, kiełbasy serwowane na gorąco, gęste zupy - eintopfy i pyszne kołacze, to dania, których nie skosztujecie w innych regionach Polski.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Olesiejuk
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wprowadzono: 26.10.2015

RECENZJE - książki - Kuchnia śląska, Polska kuchnia regionalna

4.5/5 ( 4 oceny )
  • 5
    2
  • 4
    2
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0