Kuchnia śląska
Polska kuchnia regionalna książka
Wydawnictwo Olesiejuk |
Oprawa miękka |
Opis produktu:
Prosto i skromnie, solidnie i tłusto. Kuchnia śląska nie lubi nadmiaru finezji. Jest za to pożywna, zawsze musiała bowiem odpowiadać na potrzeby ciężko pracujących ludzi. Codzienne, skromniejsze posiłki to śledzie w rozmaitej postaci - od sałatek po kotlety. Mięsne rolady i zrazy z rozmaitymi farszami, sztufady, sztuki mięsa pieczone i duszone zdobiły świąteczne stoły, gdzie nie brakowało zup i deserów. Słynne kluski śląskie, karminadle, żury, kiełbasy serwowane na gorąco, gęste zupy - eintopfy i pyszne kołacze, to dania, których nie skosztujecie w innych regionach Polski.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Olesiejuk |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 26.10.2015 |