Kuchnia Dantego (twarda)

książka

Wydawnictwo Nisza
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

`Kuchnia Dantego` to nie tylko wyjątkowa książka kucharska, która zadowoli zarówno laików, jak i wprawnych mistrzów patelni. To aromatyczna, wciągająca opowieść o historii kuchni, pełna błyskotliwych spostrzeżeń o różnicach i punktach stycznych kultury polskiej i włoskiej, a także kopalnia zabawnych anegdot, bon motów, ciekawostek i ciętych ripost.
Uwaga! Podczas lektury trudno opanować wzrost apetytu!

Alfredo Boscolo i Leonardo Masi, wenecjanin i florentczyk, jeden z doktoratem z historii Europy, drugi doktor polonistyki i absolwent konserwatorium, trafili do Polski dawno temu dzięki programowi Erasmus. Nadal zdarza im się rozprawiać o Dantem, jak za czasów studenckich, kiedy używali tej sztuczki do podrywania dziewczyn. A że pasjonuje ich gotowanie, wymyślili nowy rytuał gastrokulturalny, nazwany ?Kuchnią Dantego?: gotują dla publiczności i w trakcie recytują Boską komedię po włosku i po polsku. Pewnego dnia, kiedy szukali pomocnika na zmywak, zjawił się Paweł Bravo, autor kulinarnych felietonów w ?Tygodniku Powszechnym?. Żeby wymigać się od ciężkiej roboty przy garach, namówił ich, by spisali swoją przygodę. Tak powstała
ta książka.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Nisza
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 30.04.2016

RECENZJE - książki - Kuchnia Dantego

4.4/5 ( 13 ocen )
  • 5
    10
  • 4
    0
  • 3
    2
  • 2
    0
  • 1
    1