DIETETYKA. Żywiene zdrowego i chorego człowieka
podręcznik
Wydawnictwo PZWL |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Jest to nowoczesny podręcznik skierowany do słuchaczy Wydziałów Dietetyki Medycznych Studiów Zawodowych, dostosowany do obowiązującego programu nauczania.Omówiono w nim zagadnienia dotyczące podstaw żywienia człowieka, a także żywienie w różnych jednostkach chorobowych. Bardzo szczegółowo zostały przedstawione rodzaje diet i sposoby ich zastosowania.
Przejrzyste i klarowne omówienie zagadnień oraz zawarte w podręczniku informacje o nowościach na rynku farmakologicznym i spożywczym sprawiają, że książka może być przydatna także dla osób zawodowo niezwiązanych z tym tematem.
Szczegóły | |
Dział: | Podręczniki szkolne |
Wydawnictwo: | PZWL |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |