Biologicznie aktywne peptydy i białka żywności (twarda)
książka
Wydawnictwo WNT Wydawnictwa Naukowo-Techniczne |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu molekularnych i biologicznych właściwości białek i peptydów, które decydują o ich najbardziej istotnym żywieniowym i profilaktycznym oraz terapeutycznym znaczeniu.Jest to jedyne na polskim rynku opracowanie będące bogatym źródłem wiedzy z pogranicza biologii, biochemii, immunologii, fizjologii, chemii żywności i dietetyki, które zakresem materiału i głębią ujęcia tematu ściśle odpowiada wymaganiom stawianym interdyscyplinarnemy podejściu do zagadnienia białek i peptydów w żywności i jego wieloaspektowej analizie.
Książka jest przeznaczona dla studentów nauk przyrodniczych i medycznych, szczególnie takich kierunków, jak technologia żywności i żywienia człowieka, dietetyka, biotechnologia, biologia, farmacja, towaroznawstwo i pokrewne.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | WNT Wydawnictwa Naukowo-Techniczne |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 12.01.2010 |