Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

ABC gotowania 2 (twarda)

książka

Wydawnictwo Egmont
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Kolejna znakomita książka Mariety Mareckiej!

Gdyby nie program "ABC gotowania" pewnie nie miałabym aż tyle odwagi, by napisać książkę, teraz już kolejną. Przyznam, że w pierwszej chwili tematyka programu nie do końca mi odpowiadała. Myślałam: Będę smażyć jajecznicę i robić mielone? Dziesięć odcinków i po temacie. Przygotowywanie kolejnych odcinków zmuszało mnie jednak do wymyślania coraz to nowych prostych dań, z produktów tanich i łatwo dostępnych. Zaczęłam odgrzebywać stare przepisy, wypytywać mamę, teściową i wszystkich innych, dzięki którym stawiałam pierwsze kroki w kuchni. Po pierwszym sezonie odzew ze strony widzów i wyniki oglądalności pokazały, że chodzi właśnie o to, by gotować dla ludzi, przesadnie nie udziwniając.
Może dzięki tej książce ktoś zacznie gotować albo wprowadzi rewolucję w swoim dotychczasowym menu. Dzięki prostym pomysłom na dania życie będzie bardziej kolorowe.

Marieta Marecka to autorka bloga wkuchnibezdubli.pl, felietonistka kilku gazet i portali, gospodyni programu "ABC gotowania" w Kuchni+ i autorka książki o tym samym tytule, niezwykle ciepło przyjętej przez czytelników.
"ABC gotowania 2" to kontynuacja poprzedniej książki i jeszcze więcej pomysłów na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu dania dla całej rodziny!
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Egmont
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 17.10.2016

RECENZJE - książki - ABC gotowania 2

4.6/5 ( 7 ocen )
  • 5
    6
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0

Robert Woźniak

ilość recenzji:997

brak oceny 16-11-2016 14:30

Gotowanie, to kolejny etap mojego dążenia do doskonałości... Każdy z nas ma dziedzinę, w której czuje się na prawdę dobrze i potrafi nie jedną osobę zadziwić swoimi umiejętnościami. Co tu ukrywać-gotować lubię, nie znaczy to jednak, że jestem jakimś mistrzem. Krok po kroku wszystkiego można się nauczyć. Wody na herbatę nie przypalam, a to już jest wielki sukces. Z tym większym zainteresowaniem sięgam po takie pozycje jak ta.

"ABC gotowania 2", to obszerna publikacja podzielona na działy które kryją w sobie mnóstwo znanych, bądź mniej znanych dań, przystawek, czy deserów. Krok po kroku mamy tu przedstawione, co i jak przyrządzić, aby wyszło jak najlepsze, a równocześnie, aby nie sprawiło to nam, jakichś nadmiernych problemów. Jak już wspominałem, wszystkiego można się nauczyć tym bardziej cieszą takie poradniki, które równocześnie są niejaką biblią początkującego kucharza. Jednak dla bardziej zaawansowanych mistrzów, także znajdzie się nie jedno danie.

Podsumowując, bardzo dobra książka, z której wyciągnąłem parę przepisów, na na prawdę interesujące dania. Jednocześnie ich przygotowanie, jest tak przejrzyście przedstawione, że nikomu nie powinno to sprawić trudności. A kolejny plus to znakomite wydanie. Aż ślinka cieknie, gdy się patrzy na niektóre fotografie. Pozostaje mi polecić wszystkim amatorom dobrej kuchni, którzy lubią sami przygotować swoje dania. Bo chcieć to móc.