Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

173 SPECJAŁY SIOSTRY ANASTAZJI

książka

Wydawnictwo WAM
Oprawa miękka
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Gotowanie i pieczenie z Siostrą Anastazją to prawdziwa przyjemność. Przekonaj się o tym i sięgnij po sprawdzone, tradycyjne receptury. Z tej książki dowiesz się, jak przyrządzić przepyszne pierogi, gołąbki, mięsa, zupy, sałatki i wiele, wiele innych potraw. A wielbiciele słodkości znajdą przepisy na wyborne ciasta i ciasteczka. Wszystkie potrawy smakują wyśmienicie.
To prawdziwe SPECJAŁY!
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: WAM
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wprowadzono: 27.11.2015

RECENZJE - książki - 173 SPECJAŁY SIOSTRY ANASTAZJI

4.5/5 ( 10 ocen )
  • 5
    8
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    1

Anna

ilość recenzji:647

brak oceny 6-03-2017 16:24

Specjały Siostry Anastazji cieszą się uznaniem od wielu lat wśród czytelników.

Czytelnicy cenią sobie przepisy za to, że są one sprawdzone, proste do wykonania i bogate w smaku.

We słowie wstępnym ks. Stanisław Groń SJ uważa, że Siostra Anastazja posiada dar kulinarny i każde dzieło kulinarne wykonuje z pasją. Jak również wspomina we wstępie o zupach: grzybowej, cebulowej, ciasta zwykłe i drożdżowe, kruchym placku z owocami, makowcu lub babie wielkanocnej. Zachęca czytelników na łamach wydanej przez Wydawnictwo WAM, aby każdy z nich wykonał przepis tutaj zawarty.

Siostra Anastazja udziela rad czytelnikom dotyczące specjałów.

Zamieszczone w książce pt.173 Specjały Siostry Anastazji są następującej treści:

Ananasy z cukinii, babeczki kruche, Befsztyk po angielsku, Bigos z kapusty kiszonej, Bigos z kapusty kiszonej z grzybami, Biszkopt z agrestem , z budyniem, Ciastka pierniczki, Ciasto orzechowe, Ciasto piernikowo- jabłkowe, ciasto toffi, Ciasto trzepane, Ciasto z truskawkami, Delicja, Gołąbki z ryżem i grzybami, Gołąbki z ryżem i mięsem, Gołąbki z suchym mięsem, Grzyby marynowane, Grzyby mrożone , Gulasz, Gulasz po węgiersku, Jabłecznik z kisielem, Jabłka w cieście biszkoptowym, Knedle ze śliwkami I, II Kokosanki, Kocie oczka, Kotlety schabowe gotowane, Kotlety schabowe z ananasem i żółtym serem, Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami, Kotlety schabowe z szynką i żółtym serem, Kotlety z ziemniaków, Krajanka orzechowa, Kremówka orzechowa, Kruche ciastka I, II, Pierogi z kapustą i grzybami, Placek kokosowo - orzechowy, Placek orzechowy, Placek serowy, Placek z ptasim mleczkiem, Placki ziemniaczane, Plewy, Przecier pomidorowy, Przystawka z jajek, Pyszna legumina (starowiejska),Racuchy drożdżowe, Racuchy z jabłkami, Racuchy z kwaśnego mleka, Sałatka z brokułami , z buraczków I, II, III, IV, z kurczakiem, z marchewki, z oliwkami, z pieczarek I, II, III, z pieczonym schabem, z żółtym serem , z selera I, II, z szynką i grejpfrutem.

Podane przez Siostrę Anastazję przepis to uczta dla każdego kto lubi dobrą i smaczną polską kuchnię w tym specjały.

Specjałem, którym warto się zapoznać to wszelkiego rodzaju sałatki, surówki, ciasta.

Wykonywałam wiele z nich, oczywiście korzystając z rad zamieszczonych po słowie wstępu Siostry Anastazji przy ich przyrządzaniu.

Sprawdzone przepisy ciast, sałatek i surówek są łatwe do wykonania.

Świat kulinarny przedstawiony w tej książce jest warty poznania. Twarda oprawa. Zdjęcia specjałów są umiejscowione na każdej ze stron. Książka wydana przez Wydawnictwo WAM.

Polecam zapoznać się z tą książką.