Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Przyjaciółka   Książka 37,28 zł
Paderborn Langer Tom 2   Książka 32,93 zł
Tajemnica domu Uklejów   Książka 37,49 zł

153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI (twarda)

książka

Wydawnictwo WAM
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Domowe przetwory wracają do łask. Pozwalają zachować aromaty i smaki lata, wzbogacają codzienne menu i stają się wizytówką niejednej kuchni. Autorka kulinarnych bestsellerów w swym najnowszym poradniku podpowiada jak sporządzić znakomite dżemy, konfitury, sałatki i inne smakołyki z owoców i warzyw. W książce znajdują się ponadto przepisy na wykwintne potrawy mięsne i rybne.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: WAM
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 22.04.2010

RECENZJE - książki - 153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI

4.5/5 ( 6 ocen )
  • 5
    4
  • 4
    1
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0

lucecita

ilość recenzji:203

brak oceny 30-11-2010 12:31

Tak się zastanawiam jaki prezent na Mikołaja zrobić mojej córce - kupić jej książkę pt. 153 przetwory i dania mięsne siostry Anastazji czy też zrobić, któryś z przepisów zawartych w tej książce i ofiarować mojej córeczce. Jeden i drugi prezent z pewnością będzie wyśmienity, bo książka ta jest na prawdę bardzo ładna i pełna smakowitych przepisów... a zawarte w niej przepisy są smaczne i aromatyczne. Wiem co zrobię! Dam jej książkę a na zachętę ugotuję którąś z potraw. Z pewnością córka będzie zadowolona, bo książka siostry Anastazji to kucharski majstersztyk a jej przepisy to arcydzieła.

Anna

ilość recenzji:646

brak oceny 6-03-2017 16:02

Tym razem Siostra Anastazja w książce pt. ?153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji ? zaskoczyła czytelnika przepisami na marynaty, konfitury, sałatki, dania mięsne.

Siostra Anastazja na co dzień gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów oraz lubi się nimi dzielić z czytelnikami na łamach swoich książek.

Słowo wstępne zachęcające do przeczytania tej pozycji kulinarnej napisał Andrzej Kozioł , który wspominając przy tym miejscach przechowania przetworów tj. o spiżarni, o smaku kiszonej kapusty, o strychu.

Siostra Anastazja udziela 15 fachowych porad dotyczących przechowywania przetworów oraz sposoby ich przygotowania .

W książce ?153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji ?? znajdujemy alfabetyczny spis treści przetworów i dań mięsnych następującej treści:

Przetwory: Agrest w syropie, Aronia z jabłkiem i gruszką, Botwinka, borowiki marynowane, buraczki czerwone z chrzanem, buraczki czerwone z cukinią, buraczki czerwone z czosnkiem, cebulka marynowana z marchewką, czosnek marynowany, dynia marynowana, dynia w syropie, dżem agrestowy, dżem brzoskwiniowy, dżem jabłkowo ? migdałowy, śliwkowo ? orzechowy, dżem z dyni, fasola szparagowa, groszek z marchewką, groszek zielony, gruszki marynowane, grzyby solone, jabłka na szarlotkę, jabłka tarte, kalafior marynowany, kapusta kiszona z marchewką, konfitura z róży, brzoskwini, jeżyn, kurki w marynacie, papryka w sosie , koreczki ogórkowe z kolendrą, przecier ogórkowy, przecier pomidorowy, sałatka warzywna, sałatka z cukinii , sałatka z cukinii i zielonych pomidorów, sałatka z kapustą, sok z aronii, sos pomidorowo ? jarzynowy, szpinak z czosnkiem , śliwki konserwowe, truskawki w syropie, wiśnie w syropie.

Dania Mięsne

Bitki wołowe, bitki wołowe panierowane, filet z indyka z szynką, filet z kurczaka faszerowany kurkami, filet z kurczaka i kapustą, indyk w cebuli, Kaczka nadziewana wątróbką, kurczak pieczony w całości, kurczak pieczony w sosie sojowym, kurczak pieczony z ananasem , kotleciki z kurczaka mielonego, kurczak nadziewany w krakersach, kurczak nadziewany z kokosem, kurczak nadziewany z orzeszkami, pulpety zapiekane w sosie koperkowym, rolada drobiowa, ryba po królewsku, sakiewki schabowe, schab faszerowany w galarecie, szczupak gotowany, szczupak smażony, śledzie w sosie mlecznym, śledzie z cebulką, udka pieczone, wieprzowina z serem.

Przepisy zaprezentowane w książce ?153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji ?przez Siostrę Anastazję prezentują bardzo dobry poziom wiedzy kulinarnej.

Dzięki przepisom na przetwory, marynaty, konfitury zamieszczonej w tej oto książce można nauczyć się z przyjemnością wykonać je samemu.

Dania mięsne cieszące się popularnością wśród osób lubiących polską kuchnią są zazwyczaj: kurczak przyrządzony na róże sposoby, pulpety zapiekane w sosie koperkowym, śledzie, gdyż są proste w wykonaniu.

Prawdziwa sztuka kulinarna polega na wykonaniu dania, którym zaskoczymy samych siebie oraz osoby ceniące dobry smak przetworów i dań mięsnych podawanych w polskiej kuchni.

Książka napisana jest językiem kulinarnym zrozumiałym dla czytelnika. Zdjęcia przetworów, marynat, konfitur, dżemów i dań mięsnych są zamieszczone na każdej jej stronie.

Oprawa miękka, zawiera 220 stron. Książka wydana przez Wydawnictwo WAM.

Polecam zapoznanie się z tą kulinarną książką napisaną przez Siostrę Anastazję Pustelnik.